• Burhaniye Abdullahağa Cad, No:106 Beylerbeyi, Üsküdar, İstanbul
  • Bizi Arayın
    +90 (216) 700-1833

  • Bize Yazın
    info@kpveri.com

KVKK El Rehberi

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu El Rehberi

Bize Ulaşın

Tüm sorularınız için bize e-mail gönderebilir, dilerseniz telefon ile danışabilirsiniz
(+90) 216 700 1833


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK), 7 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasları düzenlemek amacını taşımaktadır.

 

Bu Kanun gerçek kişilere ait olan kişisel verilerin işlenmesini konu almaktadır dolayısıyla bu verileri (otomatik veya değil) bir kayıt sisteminin parçası olarak işleyen tüm gerçek ve tüzel kişiler bu Kanun kapsamındadır.

 

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uyum için tanınan süre Nisan 2018’de dolmaktadır dolayısıyla kişisel veri işleyen tüm kişi ve kurumların kanuna uyum ile ilgili çalışmalarını en kısa sürede tamamlamaları gerekmektedir. Bu yasal düzenlemelere uymamanın bedeli ise çok ağır olabilmektedir. Yükümlülüklerini yerine getirmeyen kurumlar, 1,000,000 TL’ye varan para cezaları, hukuka aykırı veri işleyenler ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezaları ile karşı karşıya kalabilmekteler.

 

KP Veri Danışmanlığı olarak, kişisel veri yönetimi ve kişisel verilerin korunması kanunu uyumluluğu kapsamında hukuk, süreç, organizasyon, veri yönetimi ve güvenliği alanlarını kapsayacak şekilde bütünsel bir yaklaşım ile kurumunuz ihtiyaçlarına özel uçtan uca danışmanlık hizmeti sunuyoruz.

 

KP Veri Danışmanlığı, veri gizliliği alanında dünyanın öncü kuruluşlarından olan IAPP (international association of privacy professionals) topluluğu kurumsal üyesidir.

Size özel çözümler ve danışmanlık hizmetlerimiz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.